Vårt arbeid

Her finner du alt vårt arbeid og alt andre skriver om oss. Vi jobber kontinuerlig med nye rapporter og kronikker så her kommer det mer utover høsten.

03

Medieomtale

03

Medieomtale

Aksel Braanen Sterri om fremtidige generasjoner og William MacAskill

Først publisert:
Podkasten Ideer
01.12.2023

Hvor mye vekt skal vi legge på interessene til fremtidige generasjoner? Hvor redde skal vi være for kunstig intelligens? Og hvem er denne unge William Macaskill fra Oxford som vil redde verden? I denne episoden snakker Aksel Braanen Sterri med Hilde Nagell om boken "What we owe the future" (2022).

Menneskehetens skjebne ligger i våre hender

Først publisert:
Minerva
20.11.2023

Få mennesker vil noensinne ha så mye innflytelse på fremtiden som vi som lever i dag, mener moralfilosofen William MacAskill. Men politikken inneholder institusjonelle hindringer for å tenke langsiktig

På tide å tenke nytt

Først publisert:
Tendens
14.11.2023

Mens mange lurer på om kunstig intelligens (KI) vil føre til at vi mister jobbene våre, bør vi heller tenke nytt om egen arbeidskraft. Intervju med vår fagsjef Aksel Braanen Sterri.

En minister for tekno­logi­op­ti­mister

Først publisert:
Klassekampen
29.09.2023

Det er problemer i riket, ifølge Aksel Braanen Sterri og Inga Strümke i Aftenposten 17. september. Løsningen på nær sagt alle våre politiske og sosiale problemer har nemlig kommet, men vi har ingen minister som med sterk og stødig hånd kan implementere den.

Langsiktighet-ismen

Først publisert:
Klassekampen
02.10.2023

Når virtuelle virkeligheter blir til politiske program.

Stopp Verden: Eirik Mofoss om effektiv altruisme

Først publisert:
E24 (bak betalingsmur)
10.09.2023

Eirik Mofoss er gjest i en ny episode av Torbjørn Røe Isaksens podkast Stopp Verden.

Lanserer tenketank for politikk som ser lenger

Først publisert:
Altinget
30.08.2023

Aksel Braanen Sterri, Eirik Mofoss og Jakob Graabak lanserer en ny tankesmie, Senter for langsiktig politikk. − Det er vanskelig å vinne stemmer på investeringer som ikke gagner velgere kortsiktig.

Starter tenketank for fremtidens mennesker

Først publisert:
DN Magasinet (bak betalingsmur)
25.08.2023

Den hyllede, men omstridte ideen er omfavnet av rike og mektige. Nå vil Langsikt-gründerne bruke den for å unngå katastrofer og beskytte fremtidens mennesker.

Eirik Mofoss introduserer Senter for langsiktig politikk i Kompass på NRK P2

Først publisert:
NRK P2
24.08.2023

Eirik Mofoss er gjest i Kompass på NRK P2 og introduserer Senter for langsiktig politikk, og snakker om vår motivasjon og metoder. Han argumenterer for hvorfor vi har et moralsk ansvar for framtidige generasjoner

Lanserer ny tankesmie for langsiktig politikk

Først publisert:
Morgenbladet (bak betalingsmur)
16.08.2023

Eirik Mofoss, Aksel Braanen Sterri og Jakob Graabak starter tankesmie inspirert av effektiv altruisme. Med seg i fagrådet har de fått tungvektere som Camilla Stoltenberg, Vidar Helgesen og Steinar Holden.

Vil ha et framtidsombud. Den nye framtidsetikken er relevant her og nå, mener «årets ledestjerne» Eirik Mofoss.

Først publisert:
Morgenbladet (bak betalingsmur)
23.12.2022

Eirik Mofoss, årets ledestjerne i Dagens Næringsliv diskuterer nødvendigheten av langsiktighet i politikken. Som fagdirektør i Norad er han opptatt av vitenskapelig og rasjonell tilnærming til bistand, og han foreslår et ombud for framtidige generasjoner, inspirert av barneombudet. Mofoss utfordrer også dagens vurdering av verdi på framtidige liv i samfunnsøkonomiske analyser og oppfordrer til en dypere refleksjon over nasjonens investeringer, som oljefondet, for å sikre en lysere framtid for kommende generasjoner.

Peder Skjelbred i Kompass på NRK P2 om langsiktighet

Først publisert:
NRK P2
09.01.2023

Peder Skjelbred gjestet Kompass på NRK P2 for å snakke om vårt ansvar for framtidge generasjoner og diskutere kunstig intelligens med Inga Strümke