Langsiktig og kunnskapsbasert politikk - er det mulig?

Sniktitt på senter for langsiktig politikk og panelsamtale på Wonderful world i Stavanger

Det fins heldigvis noen nye initiativ der ute, som prøver å riste i den rigide politiske og mediale strukturen, og som, kan vi si, forsøker å få til institusjonelle reformer. Til høsten etableres Senter for langsiktig politikk, lansering i august 2023.

Vi har fått lov til å smugkikke inn i planene, og inviterer til en samtale om disse. Deres anliggende er å arbeide for en politikk som bedre ivaretar interessene for fremtidige generasjoner og dyr, en politikk som minsker sannsynligheten for eksistensielle trusler og en politikk som bidrar til økt global velferd.

Målet er å utvikle og fremme konkrete politiske forslag, øke kunnskapsnivået hos beslutningstakere, skape møteplasser for langsiktig politikk og bidra til utveksling av politiske ideer, erfaringer og beste praksis med andre land.

Innledning ved Eirik Mofoss, styreleder for Senter for langsiktig politikk (som etableres i høst)

Paneldeltagere -

- Jon Naustdalslid, statsviter og tidligere leder av Norsk institutt for by- og regionforskning

- Sofie Marhaug, stortingsrepresentant Rødt, nestleder Stortingets energi- og miljøkomité, doktorgradsstipendiat litteraturvitenskap

- Torbjørn Røe Isaksen, samfunnsredaktør E24, tidligere kunnskapsminister, næringsminister og arbeids- og sosialminister, laget samtalebok med Kåre Willoch i 2018, utga «Hva er konservatisme?» i 2021.  

Ordstyrer er Trond Birkedal, politisk kommentator

Når?

7. Juni 2023
Jun

Hvor?

Stavanger, Wonderful world
Wonderful world The Garden

Påmelding

Tusen takk! Din påmelding er registrert!
Her var det noe som ikke gikk som det skulle. Sjekk feltene i skjemaet og prøv igjen.