Langsikt-seminar med Sigrid Bratlie og Borgar Jølstad: Bioteknologisk revolusjon

Velkommen til Langsikt-seminar! Der forskning og ideer blir til politiske løsninger. ‍

Vi står overfor en bioteknologisk revolusjon. Hvordan vi bør møte denne revolusjonen er tema for ukas Langsikt-seminar. Sigrid Bratlie og Borgar Jølstad fra Langsikt vil presentere et Langsikt-notat om biodesign. Notatet er under arbeid og vi vil gjerne dele det vi har med dere.

Biovitenskap vil kunne bidra til å løse mange av de største utfordringene vi står overfor, som klimaendringer og smittsomme sykdommer. Samtidig åpner det seg muligheter for å forårsake skade på et nivå som tidligere ikke har vært mulig med bioteknologi. Denne skaden kan være utilsiktet, som når smittsomme sykdommer slipper ut av et høysikkerhetslaboratorium, eller tilsiktet, som når terrorister bevisst forsøker å drepe med biologiske stoffer. Begge disse har skjedd tidligere: lekkasjer fra laboratorier er forholdsvis vanlige, og terrorister som Aum Shinrykio, en japansk dommedagssekt, har tidligere forsøkt å spre selvlagd farlig biologisk materiale. Når konsekvensene av disse hendelsene ikke har vært større enn de har vært så er dette fordi bioteknologi har vært vanskelig tilgjengelig, og mye mindre kraftig enn den vil bli i løpet av de neste tiårene.

Hva er Langsikt-seminaret? Seminaret er en møteplass for å diskutere ideer for langsiktig politikk. Formatet er at innleder presenterer i 20-30 minutter. Resten går med til diskusjon. Seminaret kan gjerne brukes til å presentere forskningsarbeider, men vi ønsker også velkommen introduksjoner til nye ideer, konsepter og teknologier, presentasjon av upubliserte og utgitte rapporter, stortingsmeldinger og forskningsgjennomganger. Tross variasjonen er det et mål om at alle seminarer skal være policy-orienterte. Har du noe du ønsker å presentere, er det bare å ta kontakt med Aksel Sterri på aksel@langsikt.no.

NB: Det er begrenset antall plasser for å sikre et lite forum og aktiv deltakelse.

NB: Langsikt-seminaret vil være 15.15 -16.30, dvs noe senere enn vanlig tid.

Når?

26. april
15.15 - 16.30

Hvor?

MESH Nationaltheatret, stort møterom i første etasje

Påmelding

Tusen takk! Din påmelding er registrert!
Her var det noe som ikke gikk som det skulle. Sjekk feltene i skjemaet og prøv igjen.