Langsikt-seminar med Jo Thori Lind: Økonomiske konsekvenser av KI

Velkommen til Langsikt-seminar! Der forskning og ideer blir til politiske løsninger. ‍


Vil kunstig intelligens og store språkmodeller føre til enorm økonomisk vekst? Vil det føre til massearbeidsledighet? Professor i økonomi, Jo Thori Lind, kommer til Langsikt-seminaret for å presentere hva forskningen sier om tema og hva vi kan forvente.

Siden OpenAI lanserte ChatGPT for halvannet år siden har store språkmodeller basert på kunstig intelligens vært på alles lepper. Så langt har de mest ført til en rekke dårligere konfirmasjonstaler og studenter som fusker på eksamen på nye måter, men store språkmodeller vil nesten helt sikkert få enorme konsekvenser. Beregninger lansert tidligere i år hevder at vi kan få massiv produktivitetsvekst og at et flertall av norske arbeidere vil kunne bli langt mer effektive i jobb enn i dag. Men det er også fare for at mange arbeidere blir overflødige. På seminaret tar Lind for seg hva vi vet per i dag og spekulerer i hva store språkmodeller kan bety for økonomien og samfunnet.

Hva er Langsikt-seminaret? Seminaret er en møteplass for å diskutere ideer for langsiktig politikk. Formatet er at innleder presenterer i 20-30 minutter. Resten går med til diskusjon. Seminaret kan gjerne brukes til å presentere forskningsarbeider, men vi ønsker også velkommen introduksjoner til nye ideer, konsepter og teknologier, presentasjon av upubliserte og utgitte rapporter, stortingsmeldinger og forskningsgjennomganger. Tross variasjonen er det et mål om at alle seminarer skal være policy-orienterte. Har du noe du ønsker å presentere, er det bare å ta kontakt med Aksel Sterri på aksel@langsikt.no.

NB: Det er begrenset antall plasser for å sikre et lite forum og aktiv deltakelse.

Foto: Eline Kvamme Hagen

Når?

12.april
14.00-15.30

Hvor?

MESH Nationaltheatret, stort møterom i første etasje

Påmelding

Tusen takk! Din påmelding er registrert!
Her var det noe som ikke gikk som det skulle. Sjekk feltene i skjemaet og prøv igjen.